Framtidens byggsystem

Med EKOLIT* bygger du ett lågenergihus eller passivhus av bara farten. De lätta klossarna staplas helt enkelt omlott – varken lim eller bruk behövs. Och du får ett starkt och välisolerat klimatskal på endast ett par dagar.

EKOLIT* är en kvarsittande gjutform som isolerar huset mycket effektivt. Om du är byggare så får dina  kunder minimala kostnader för uppvärmning och du kan bygga fler hus på kortare tid. Både du och dina kunder är vinnare med EKOLIT*. Det behövs heller inga specialbalkar över fönster, dörrar eller garageportar. Blocket högst upp är ett U-block och blir en bärande balk tillsammans med armeringsjärn och betong. När du har monterat alla blocken i ett våningsplan, fyller du på med betong.

EKOLIT* passar utmärkt till:
- Passivhus
- Villor
- Flerfamiljshus upp till tre våningar
- Industribyggnader
- Poolväggar
- Stödmurar

EKOLIT* kan användas till alla slags byggnader– även passivhus. Det passar lika bra till villor som flerfamiljshus upp till tre våningar. Den kraftiga isoleringen dämpar även ljud utifrån och mellan rummen. Alla slags ytskikt kan sättas på fasaden; puts, tegel, träpanel, fiberbetong eller plåt. Och på insidan väljer du det som passar bäst för ändamålet; gipsputs, OSB, gips eller något annat material.